Activist strooit glitter over leider van Labour tijdens speech

Submitted by webmaster on Sat, 11-11-2023 - 18:45

Op 10 oktober jl. strooide de activist Yaz Ashmawi glitter over Keir Starmer, leider van de Labourpartij, tijdens diens toespraak op een partijconferentie. De woorden van Ashmawi: 'True democracy is citizen-led. Politics needs an update. We demand a people's house! We demand a people's house! We are in crisis! We are in crisis! Our whole future is in jeopardy!' Ashmawi is lid van People Demand Democracy, die campagne voert voor een 'radicale update van de representatieve democratie'. Beoogd wordt niet alleen hervorming van het kiesstelsel, maar ook vervanging van het Britse Hogerhuis (House of Lords) door een geloot House of Citizens.

Ashmawi heeft gezegd er spijt van te hebben dat hij Starmer aangeraakt heeft en hem mogelijk heeft laten voelen dat hij gevaar liep. Politici zouden zich volgens Ashmawi overal veilig moeten kunnen voelen. Ashmawi had zich toegang tot de conferentie verschaft door lid te worden van Labour. De politie heeft hem gearresteerd en 22 uur gevangen gezet.

Los van People Demand Democracy en het hierboven beschreven incident voert de Sortition Foundation actie voor de afschaffing van het House of Lords en ziet deze het Hogerhuis eveneens graag vervangen worden door een gelote burgerkamer.
 

Bronnen:

 

Zie ook: