Amerikaanse documentairefilm over loting in de maak

Submitted by webmaster on Sun, 11-12-2022 - 12:01

Sinds enige tijd wordt er gewerkt aan een Amerikaanse documentairefilm over loting: Goodbye Elections, Hello Democracy. '[It] will tell the true story of 30 everyday Americans who were selected by lottery to represent the people on one of the most challenging issues.'

De film zal in de loop van 2024 uitkomen, maar als je je inschrijft kun je hem al vóór de officiële première zien. De film wordt geproduceerd door Of By For, een onafhankelijke organisatie die als doel heeft een bestuur op te zetten dat een afspiegeling is van en ook ten dienste staat van het Amerikaanse volk. Of By For is actief lid van het Democracy R&D Network en heeft onder andere Hélène Landemore en James Fishkin als adviseurs. Adam Cronkright is de directeur van het filmproject; hij was eerder al te beluisteren in de podcast waarin hij vertelde over het loten van leerlingenraden op scholen.

Op de site staat een Vimeo-introductievideo van 2 minuten. Je kunt ook geld doneren om de film op zoveel mogelijk plaatsen beschikbaar te maken.


Bron:

 

Zie ook: